Pizza, grundopskrift og tre slags

pizza

Pizza er en ting, jeg har altid har ment, at man aldrig kunne lave lige så godt end en italiensk pizzamand. Det har jeg, efter at have prøvet det et par gange, ændret holdning til: Nu laver jeg gerne pizza, og jeg synes det smager præcis lige så godt, og så kan man endda helt selv vælge, hvad man vil have ovenpå. Det er faktisk overraskende nemt at lave pizza, og du kan se hvordan lige her.Når du skal lave pizzadej, er det nemmest og lækrest at lave en langtidshævet, æltefri dej. Opskriften på dejen stammer herfra. Du skal sætte dejen over aftenen før. Dejen rækker for mig til ca tre meget store pizzaer, og så laver jeg gerne ca. 4-5 boller derudover, men ellers kan du få 4 pizzaer istedet. Til dejen skal du bruge:

Dej

625 gr. mel
5 dl. vand
0,5 dl solsikkeolie
2 tsk. salt
gær på størrelse med en stor ært

Aftenen før, ca kl. 20: Rør gæret helt ud i koldt vand. Kom mel, solsikkeolie og salt i vandet og bland det hurtigt sammen med en træske, så der ikke er melklumper. Lad det hæve tildækket i 8-12 timer.

om morgenen: Skrab ned langs siden af skålen og fold dejen lidt over hinanden. Tildæk det igen.

om aftenen, 2 timer før, du skal bage pizza: Hæld dejen ud på et meget meldækket bord, og del den i 3-4 dele. Fold dem til kugler og dæk med et meldækket viskestykke. Lad dem hæve i 2 timer med god afstand. Nu kan du passende lave fyld

pizzabagning: det kræver lidt øvelse at forme pizzabunde – men jeg vil anbefale dig at kigge her. Prøv dig lidt frem, og brug masser af mel i starten. Bag pizzaen v. 250 grader varmluft i ca. 15 minutter. Lad gerne ovnen være varm i et stykke tid, før du benytter den.

Tomatsauce

Det her er seriøst verdens bedste tomatsauce! Den er lige ud af landevejen, og er dejlig sød og blød. Til saucen skal du bruge:

2 dåser hakkede tomater
60 gr. smør
1 løg
3 fed hvidløg
salt, peber, oregano

Hak løg og hvidløg groft og lad alt, undtagen oregano, småkoge i ca. 35 minutter. Blend det med stavblender og tilsæt godt med oregano. Lad det køle af.

Når jeg laver pizza, bruger jeg 250 gram mozarella til tre pizzaer. Det er måske lidt i underkanten, men jeg synes, at fyldet skal smage igennem. Jeg brækker altid mozarellaen op så godt som muligt. Alle disse opskrifter er til én pizza.

Kartoffelpizza

pizza4

1-2 bagekartofler
Rosmarinkviste
Olivenolie

Høvl kartoflerne med skræl så tyndt som muligt på mandolinjern. Form dejen og spred mozarella på bunden og fold kanten op (på denne skal der ikke tomatsauce på). Fordel kartofflerne og kom rosmarinkviste og drisl med olivenolie. Bag pizzaen.

Pizza med hvidløgsspinat og ristede pinjekerner

pizza2

Tomatsauce, mozarella
1 pk. spinat
3 fed hvidløg
en god sjat olie
en klat smør
Pinjekerner

Pres hvidløget i en morter og tilsæt lidt groft salt, kværnet peber og olie. Mort det godt sammen. Varm en pande godt op og smelt smøret. Kom spinaten i lidt ad gang og lad det stege godt, så det falder sammen og bliver helt småt. Sørg for, at nærmest alt vandet fordamper. Når det er sket, tilføjes hvidløgsolien og der steges i 1-2 minutter. Sæt hvidløgsspinaten til side.

Rist pinjerkerne på medium varme, til de er gyldne.

Fordel pizzasauce tyndt over pizzaen og fold kanten op. Kom mozarella på og fordel spinat og pinjerkerner over pizzaen. Kom gerne lidt mere mozarella på toppen. Bag pizzaen.

Pizza salami

pizza1

tomatsauce, mozarella, god italiensk salami.

Fordel tomatsauce, kom mozarella på, og top med salami. Bag pizzaen.

En mening om “Pizza, grundopskrift og tre slags

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s