Pumpkin pie – Græskartærte

pumpkinpie

Nu er det blevet rigtigt efterår, og det betyder græskar. Græskar kan bruges til meget: suppe, bagning, fritter og så denne skønne klassiker, der nok mest er brugt i USA: græskartærte eller pumpkin pie, som den er mest kendt som. Opskriften til fyldet er baseret på bagt græskar, som også smager skønt bare for sig, og det kan fx. bruges til mos eller bare spises med lidt salt. Opskriften er denne med lidt ændringer.

Til fyldet skal du bruge:

  • 1 stort hokkaido-græskar
  • 1 æg
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 200 g sukker
  • 220 g kondenseret mælk

Start med at skære græskaret i to, og skrab alle kerner og det trevlede kød i midten ud. Pak det i sølvpapir og bag det v. 200° varmluft i ca. 1,5 time.

pumpkin

Til dej skal du bruge

  • 260 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 110 g meget koldt smør i små stykker
  • 5 spsk koldt vand

Blend mel, sukker og smør – jeg gør det i min Bamix Slicesy. Tilsæt vand lidt efter lidt. Lav det til en flad bolle og kom film på. Læg på køl en halv time og rul den derefter meget tyndt ud og kom i en smurt form.

Herefter skrabes alt kødes ud fra græskarskallen og det blendes meget fint. Vej 425 gram af og bland med resten af ingredienser til fyld. Det hele blendes sammen og kommes i formen. Bag ved 175° varmluft i ca. 35 min. Lad den blive helt kold i køleskab og server med flødeskum eller creme fraiche.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s