Lemon curd

lemoncurdFriskrevet citronskal har en helt fantastisk duft, der nærmest har evnen til at transportere en tilbage til sommerens sol og varme i denne vintertid. Denne lemon curd er lavet på både skal og saft af økocitroner, og  den er et sødt, syrligt og (utroligt syndigt) pift til dine scones, din kage eller bare på et stykke brød. Jeg bruger den typisk som fyld i cupcakes, fordi man skal bruge en del æggeblommer, og det passer perfekt til, at man kan lave italiensk marengs-frosting med æggehviderne! Jeg lover, at denne lemon curd er bedre end alt, hvad du kan skaffe fra supermarkedet!

lemoncurd2.jpg

Ingredienser
– 8 æggeblommer
– skallen fra 3 store øko-citroner
– ca. 2 dl citronsaft – ca 3 store citroner.
– 90 gram smør
– 180 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Bring halvdelen af smørret, halvdelen af sukkeret, citronskallen, citronsaft i kog, indtil sukkeret er opløst. Tag det af varmen, når sukkeret er smeltet.
  2. Pisk æggeblommerne og resten af sukkeret i ca. 2 minutter med en håndmikser, så det bliver lyst og luftigt.
  3. Hæld den varme sukkermasse i æggeblommeblandingen i en tynd stråle og pisk grundigt.
  4. Kom det hele i gryden igen, og kog det op. Hvis det koger for meget, kan du lige vippe gryden for at dæmpe kogningen. Kog det i ca. 5 minutter, indtil det er tyknet. Si blandingen og opbevar det på køl i op til en uge. Hvis du vil undgå skind på din lemon curd, skal du bare komme film helt ned til selve curden i den skål, du opbevarer de i.

En mening om “Lemon curd

  1. Umme-num! Jeg lavede curden her til formiddag, da kæresten og jeg har inviteret til brunch i morgen. Så skal der selvfølgelig imponeres 😉 Jeg håber, du en dag vil lægge en opskrift op på de cupcakes, du nævner!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s