SU-søndag: Pasta aglio e olio

billig-pasta-aglio-e-olio-hvidlog
At lave mad på SU er en sagnomspundet disciplin, og selv om stereotypen om, at man nok mest lever af ketchup og dåsetun ikke er helt sand, så kan den knappe pengebeholdning sidst på måneden tit bringe en ud i alternative madretter. Derfor har jeg besluttet mig for at bringe lækre, helt vildt billige retter på ugebasis – lad mig præsentere: SU-søndag! Denne gang er det en af mine yndlingspastaretter, der udover at være meget billig, også er rigtig nem.

“Spaghetti aglio e olio” er en traditionel italiensk ret: ganske enkelt spaghetti vendt med hvidløg stegt i olie – her er retten blevet piftet lidt op med frisk chili, hakket persille og revet parmesan. På trods af, at retten smager helt forrygende, er det en af de billigeste overhovedet – uden brug af tilbud koster den kun 7,5 kr. per person, når du laver til to. Derudover er den hurtig og nem – det tager ikke meget længere end at koge en gang pasta.

Fordi retten er så simpel, vil jeg anbefale at du køber en god parmesan i et helt stykke – altså ikke det, man kan købe på pose i supermarkedet. Af en eller anden grund er det billigere at købe det revne, men gør dig selv en tjeneste og prøv det andet, det er hundrede gange lækrere. Her er opskriften:

pasta-aglio-e-olio-opskrift-billig
Du skal bruge:

 • 5 fed hvidløg
 • ½ rød mild chili
 • 1,25 dl olivenolie eller rapsolie
 • 300 g pasta
 • 1 lille håndfuld persille

Sådan gør du:

 1. Sæt en gryde med rigeligt, saltet vand over til pasta.
 2. Skær hvidløgsfeddene og chilien i så fine, tynde skiver, som du kan.
 3. Kom olivenolien, hvidløg og chili i en lille pande og sæt varmen på lav til mellem. Det er lidt forskelligt alt efter dit komfur, men det skal kun lige småsimre en smule – hvidløget skal ikke brune, så bliver det bittert.
 4. Kom pasta i gryden, når den koger. Jeg plejer at koge den ca. 1 minutter mindre end pakken siger.
 5. Når pastaen er al dente, dvs. har en smule bid tilbage, skal næsten al vandet hældes fra, lad et par spiseskeer være tilbage, og hvidløgsoliesaucen skal hældes på. Det binder saucen og pastaen sammen, og det gælder for alle pastaretter.
 6. Kom det tilbage på blusset ved høj varme og rør rigtig godt rundt – steg/kog det i ca. 30 sekunder.
 7. Kom det hakkede persille i og server det med friskrevet parmesan og evt. skiver af chili.

Kig forbi næste søndag til endnu en lækker og billig ret!

En mening om “SU-søndag: Pasta aglio e olio

 1. […] Lad dejen hæve i ca. 30 min og rul den så ud. Jeg bruger pastamaskine, men det kan også gøres med en kagerulle. Når den er rullet ud, skæres den i strimler eller bruges i lasagne og koges i spilkogende, saltet vand i ca. 1-2 minutter alt efter, hvor tyk den er. Servér evt. med en helt enkelt sauce af hvidløg og chili simret i olivenolie og godt med persille og parmesan. […]

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s