Stir-fry med broccoli, sesam og oksekød

Stir fry med broccoli, sesam og oksekødBroccoli er nok min yndlingsgrøntsag – den er alsidig, og den smager godt på alle mulige måder, både dampet, stegt eller rå i en salat med lidt creme fraiche og bacon. Men det bedste er nu næsten, når broccolien på wannabe-asiatisk manér ristes og får selskab af lidt sesam og et skud soya – og hvis det skal være rigtig godt, så en smule lynstegt oksekød!

I denne opskrift akkompagneres broccolien også af en smule ærter, som jeg synes passer rigtig fint til. Desuden er der hvidløgspulver og sesamolie i, og du kan sagtens bruge mere sesamolie end der fremgår i opskriften. Retten er god at servere sammen med jasminris eller nudler, men jeg spiser den også gerne helt for sig selv. Det bedste er næsten, at det kun tager et kvarter at lave retten, der tilmed også er ret billig.

Ingredienser til 2 personer:

 • Omkring 200 g. broccoli eller 1/2 af et hoved
 • 4-5 spsk soya
 • 2 spsk sesam
 • 1 håndfuld frosne ærter
 • 200 g. oksekød i skiver – fx tyksteg
 • 1 tsk. hvidløgspulver
 • 2 tsk sesamolie
 • 2 spsk smagsneutral olie (fx  solsikke eller raps)

Fremgangsmåde:

 • Skær broccoli i små buketter, og skær kødet i tynde strimler, hvis du har købt et helt stykke.
 • Varm 1 tsk sesamolie og 1 spsk smagsneutral olie op på en stor pande på fuld varme. Kom kødet på, når olien er rygende varm, og lad det være i ca. et min. – hvis du rykker rundt på kødet, før det har fået stegeflade, trækkes kødsaften ud, og det komme til at koge istedet for at stege. Vend det efter det ene minut og giv det et minut mere.
 • Kom en spsk. smagsneutral olie og 1 tsk sesamolie i panden og kom broccoli i. Rist broccolien i ca. 4 minutter, hvorefter der tilsættes soya, hvidløgspulver, ærter, sesam og kødet. Vend det rundt og steg i ca. 2-3 minutter.
 • Server med jasminris, nudler eller bare som lækkert tilbehør.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s