Hvid pizza med broccoli og bacon

hvid pizza med bacon og broccoli opskrift.jpgPizza er efterhånden blevet en nationalspise i Danmark, og jeg tror det er noget, der står på menuen hos mange nærmest hver uge. Det ærgerlige er bare, at det typisk er en ret kedelig udgave, der lander på bordet hos mange af os. Typisk i en version med købedej fra supermarkedet eller bare en regulær, kedelig tomat-ost-skinke-pizza fra den lokale. Det er virkelig ærgerligt, for pizza kan både være en fantastisk spise og tilmed ret nemt – og så kan det varieres på alverdens måder, når man laver det selv. Jeg er selv rigtig glad for hvid pizza, der helt enkelt er en pizza uden tomat. Den mest kendte hvide pizza, er nok kartoffelpizzaen, som du kan finde min opskrift på her – men det er også sjovt at prøve nye kombinationer, og derfor har jeg lavet en lækker hvid pizza med kryddermarineret broccoli, der bliver sprødt i ovnen kombineret med stegt bacon… og så pimper jeg den altid lidt med et stort skud trøffelolie – så bliver pizza altså ikke meget bedre. 

hvid pizza med bacon og broccoli opskriftDenne opskrift er en nem hverdagspizza, så dejen kun tager omkring 1,5 time at lave. Hvis du vil have en endnu bedre bund, kan du lave en langtidshævet æltefri bund, som der er masser af opskrifter på på nettet, så behøver du heller ikke røremaskine.

Opskriften giver 2 pizzaer og kan sagtens dobbles

Ingredienser

Dej

 • 300 g mel
 • 5 g. gær
 • 2 dl vand
 • 1 tsk fint salt
 • 0,25 dl neutral olie (raps, solsikke fx)

Topping

 • et broccolihoved
 • 300 g mozzarella, revet i mindre stykker – helst frisk, men du kan sagtens bruge revet ost
 • 100 g. bacon
 • 1 spsk hvidløgspulver
 • 1 tsk havsalt
 • 1 tsk friskrevet peber
 • 2 spsk olie

… og så evt. lidt trøffelolie, hvis du har det – det smager helt forrygende til denne pizza.

Sådan gør du

Dej

 • Oplæs gæren i vandet og tilsæt mel, 2 tsk fint salt og olie. Rør det omkring 6-10 minutter på røremaskinen. Du kan også ælte den i hånden, så skal den mindst have 10 min, og du kan få brug for at tilføre en smule mel.
 • Lad efterhæve 1 time.
 • Del dejen i 2 og form dem til kugler.
 • Lad dem efterhæve omkring en halv time mere på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen med det samme – alm. ovn, 250°. Stil en bradepande ind med det samme.

Topping

 • Imens dejen efterhæver, steger du bacon let sprødt. Derudover skæres broccoli i meget små buketter og marineres i olie, hvidløgspulver, salt og peber. Du kan også sagtens bruge andre krydderier, du godt kan lide.
 • Når den halve time er gået, former du den ene dej til pizza på et stykke bagepapir. Kom evt. lidt mel på hænderne (du kan evt. rulle den ud). Fold kanten i siden, og fordel halvdelen af osten ud over bunden. Fordel herefter halvdelen af broccoli og bacon. Du kan evt. dryppe baconfedtet udover pizzaen.
 • Flyt den hurtigt ind på den varme bageplade i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter.
 • Imens den ene pizza er i ovnen, klargør du den anden.
 • Dryp gerne med lidt (eller meget!) trøffelolie og server!

2 meninger om “Hvid pizza med broccoli og bacon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s