En kærlig bemærkning om specialforretninger

IMG_9075Jeg har givet mig selv en udfordring! Jeg vil forsøge at nedbringe mit kødforbrug drastisk og så kun købe kød og fisk hos slagteren og fiskehandleren – jeg ved nemlig ikke noget bedre end at gå i specialforretninger og få gode råd.

… Og der findes virkelig mange gode og dygtige specialforretninger, men vi bruger dem faktisk ikke særlig meget. Jeg tror, mange er rigtig bange for at bruge dem, fordi de måske tror det er dyrt og besværligt. Men tværtimod kan man faktisk ofte spare penge og så selvfølgelig også få gode råvarer og en god oplevelse. At gå i specialforretninger er noget af det bedste, jeg ved! Personalet er altid friske på at hjælpe og høre, hvad man vil kaste sig ud i af kulinariske eksperimenter.

IMG_9093

 

Især hos grønthandleren kan du spare rigtig mange penge på fx krydderurter – hvor man i supermarkederne typisk kan købe de der små potter med slatne krydderurter, sælger de hos grønthandlerne flotte, store bundter til samme pris. Af samme grund køber jeg altid koriander og persille hos grønthandleren. Du kan også spare penge på grønt, som du typisk kan købe i vægtmål og således nemt blive bedre til at smide mindre ud.

Men specialforretningerne er også bare rigtig gode til råd og inspiration. Spørger du fx fiskehandleren om, hvad du skal bruge den billige fisk til, vil han helt sikkert have en skøn ide.

Forleden var jeg fx i HAV i Torvehallerne. Jeg skulle lave en ceviche, og jeg fortalte lidt om opskriften – så fik jeg råd om, hvilken fisk, det var muligt at bruge – man kan nemlig kun bruge den fisk, der har været nedfrosset, når fisken skal serveres rå. Mange gange har jeg også brugt fiskehandlere og slagtere til at få en lidt billigere udskæring eller fisk end den, en opskrift kalder på.

Jeg bor i København, så derfor bruger jeg Torvehallernes forretninger – og jeg køber gerne fisk i HAV, kød i Istanbul Slagter, asiatisk i den asiatiske købmand og grønt i “markedet” mellem de to haller. Hvis du er i København eller nogle af de større byer, findes der desuden rigtig mange halal-slagtere med lækkert, billigt kød. Fx er det superlækkert at købe hakket oksekød her, fordi det bliver friskhakket hver dag og ikke er særlig meget dyrere. Men find ud af, hvad dine lokale specialforretninger er, og prøv dem – jeg er helt sikker på, at du får en rigtig god oplevelse!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s